Susret s kineskim partnerima

Vrijeme čitanja: 2 minute

Susret s kineskim partnerima

U ponedjeljak 13. listopada 2003. godine dr. Ivan Jakopović, glavni direktor, i Marija Jakopović, direktor proizvodnje poduzeća DR MYKO SAN – ZDRAVLJE IZ GLJIVA, posjetili su najveći svjetski sajam prehrane ANUGA u Kölnu u Njemačkoj.

Glavni cilj posjete bio je osobno upoznavanje predstavnika i razgovor o unapređivanju suradnje između našeg poduzeća i poduzeća BAIXING FOOD CO. iz NR Kine. Budući da smo već nekoliko puta nabavljali sušene gljive – kao sirovinu za proizvodnju naših preparata iz ljekovitih gljiva – upravo od toga poduzeća, s kojim smo prvu vezu uspostavili preko Interneta, njegov glavni direktor Wu Qiyao uputio nam je, najavljujući svoj dolazak na sajam ANUGA, osobni poziv na razgovor.

Myko San koristi organski uzgojene gljive iz Baixing
˝Postrojenja˝ poduzeća Baixing Food Co. za organski uzgoj gljiva.

Poduzeće BAIXING FOOD CO. nalazi se u gradu Qingyuanu, u jugoistočnoj kineskoj pokrajini Zhejiang. To je udaljeno planinsko područje bez značajnije industrije, poznato po velikim šumama i obilju čiste vode i zraka, klimatski vrlo pogodno za kvalitetan uzgoj jestivih i ljekovitih gljiva. Zato nije ni čudo da je upravo tu, prema vjerodostojnim povijesnim izvorima, najranije započeo uzgoj gljive shiitake (kineski naziv: Siang gu) – već oko 1000. godine naše ere! Na tim tisućgodišnjim tradicijama i iskustvima temelji svoj organski uzgoj shiitakea i drugih gljiva ovo mlado i dinamično poduzeće, a “Qingyuan Shiitake” je proizvod sa zaštićenim porijeklom. Posve je razumljivo da su razgovori između predstavnika naših dvaju poduzeća protekli u srdačnoj i prijateljskoj atmosferi, što je rezultiralo dogovorom o proširenju i unapređivanju suradnje.

organski uzgoj ljekovitih gljiva Myko San - Zdravlje iz gljiva najkvalitetnije ljekovite gljive
Unutrašnjost velikog plastenika firme Baixing Food Co. za uzgoj gljiva.

U toku daljnjeg razgledavanja sajma razgledali smo izložbene prostore još nekoliko kineskih i jedne kanadske firme za proizvodnju i promet gljiva i proizvoda iz gljiva, a posebno ljubazno bili smo pozvani i na štand drugoga poduzeća iz spomenute kineske pokrajine Zhejiang – QINGYUAN COUNTY ZHENCHANG INDUSTRY & BUSINESS CO., koje među ostalim također proizvodi i različite jestive i ljekovite gljive. U srdačnom razgovoru s glavnim direktorom Lin Limingom i njegovim suradnicima razmijenili smo osnovne informacije o našim proizvodnim programima i naznačili mogućnosti uspostavljanja poslovne suradnje.

Ivan Jakopović, Marija Jakopović i kineski uzgajivači
Marija i Ivan Jakopović u razgovoru s Lin Limingom i njegovom suradnicom.

03. 11. 2003.

<natrag na vijesti>