Ljekovite gljive protiv raka debelog crijeva i raka dojke

Vrijeme čitanja: 2 minute

Učinci ekstrakta ljekovitih gljiva kod pacijenata s rakom debelog crijeva i rakom dojke

Dr. Ivan Jakopović prikazuje rezultate tretmana raka ljekovitim gljivama
Dr. Ivan Jakopović, Ljubljana, 2007. Pacijenti s kolorektalnim rakom i rakom dojke koji su uzimali intenzivne doze Myko San proizvoda živjeli su znatno dulje i s boljom kvalitetom života.

(studija prezentirana na 4. međunarodnoj konferenciji o ljekovitim gljivama, Ljubljana 2007.)

U ovoj kohortnoj studiji 51 pacijent s rakom debelog i završnog crijeva i 105 pacijenata s rakom dojke koristili su intenzivne doze Dr Myko San proizvoda Lentifom, Super Polyporin i Agarikon (40–80 dana u prosjeku), u razdoblju od početka 2004. do sredine 2007. – paralelno s kemoterapijom ili nakon nje. Analiza se temelji na službenim medicinskim nalazima iz bolnica u kojima su pacijenti primali standardnu onkološku terapiju i podacima dobivenima od pacijenata i njihovih bližnjih.

Vidi također

Dugoročni učinci korištenja preparata iz ljekovitih gljiva kod oboljelih od raka debelog crijeva i raka dojke

Ljekovite gljive produljuju preživljavanje oboljelih od raka debelog crijeva i raka dojke.

Pacijenti s rakom debelog crijeva (N=51)

Na početku mikoterapije (korištenja ekstrakata ljekovitih gljiva), 60% pacijenata bilo je u najtežem stadiju 4, a 30% u uznapredovalom stadiju 3.

Po završetku mikoterapije preko 90% pacijenata imalo je nepromijenjen ili poboljšan status, a kod čak 45% od ukupnog broja stanje je bilo poboljšano.

U vrijeme završetka istraživanja (lipanj 2007.) 63% pacijenata bilo je živo, od čega je njih 80% imalo poboljšani ili stabilni zdravstveni status (bez progresije bolesti).

Pacijenti koji su koristili navedene ekstrakte iz ljekovitih gljiva zamijetili su da bolje podnose kemoterapiju i/ili zračenje.

Analiza podataka otkriva da je intenzivna mikoterapija značajno povećala stopu preživljavanja i zdravstveno stanje, u odnosu na rezultate kad se primjenjuje samo standardna onkološka terapija.

Pacijenti s rakom dojke (N= 105)

Studija je obuhvatila 105 pacijenata (103 žene i 2 muškarca) s rakom dojke (najčešće s duktalno invazivnim karcinomom – 78%). Od ukupnog broja pacijenata, kod 47% je primarni tumor bio u potpunosti operativno odstranjen, a 53% ih je bilo u najviše uznapredovalom stadiju 4 (metastatska bolest, recidiv).

Na završetku intenzivne mikoterapije 88% pacijenata imalo je nepromijenjen ili poboljšani status; pritom je 36% ukupnog uzorka zabilježilo poboljšanje.

Na kraju istraživanja (lipanj 2007.) 61% pacijenata bilo je živo. Od tog broja preživjelih, 69% nije imalo nikakvih znakova bolesti, 16% bilo je u poboljšanom ili nepromijenjenom stanju, dok je u 15% slučajeva bolest i dalje napredovala (recidiva je bilo 3%).

Pacijenti koji su koristili navedene proizvode zamijetili su bolje podnošenje kemoterapije i/ili zračenja.

Analiza podataka otkriva da je intenzivna mikoterapija značajno povećala stopu preživljavanja i zdravstveno stanje, u odnosu na rezultate kad se primjenjuje samo standardna onkološka terapija.

Svi navedeni rezultati kombinirane primjene mikoterapije i standardne onkološke terapije bili su značajno bolji od rezultata isključive primjene standardne onkološke terapije u tom periodu, evidentiranih u službenom američkom registru za rak.

Za više detalja pogledajte prezentaciju.

Vidi više:

Rezultati dugoročnog istraživanjaZatraži besplatnu preporuku | Iskustva korisnika