Dr. Jakopović izlagao na 2. regionalnom onkološkom kongresu

Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Dr. Jakopović izlagao na 2. regionalnom onkološkom kongresu

U Budvi (Crna Gora) je od 2. do 4. listopada 2014. održan 2. regionalni onkološki kongres na temu „Suportivna terapija onkoloških bolesnika“, na kojem je sudjelovalo oko 150 onkologa iz svih država nastalih iz bivše Jugoslavije. Pokretač ovih regionalnih kongresa je Hrvatsko onkološko društvo, a organizatori su ovaj put bili Zaklada Onkologija iz Hrvatske i Klinički centar Crne Gore.

U trodnevnom radu istaknuti onkolozi su analizirali najsuvremenija dostignuća na području suportivne njege onkoloških bolesnika i mogućnosti poboljšavanja sadašnjeg stanja, osobito kod

  • suzbijanja boli,
  • olakšavanja i ublažavanja pojava mučnine i povraćanja,
  • palijativne skrbi, te
  • probleme anoreksije i kaheksije (neishranjenost).

Također su raspravljeni problemi sigurnog rukovanja kemoterapeuticima i zaštite osoblja, kao i druge značajne teme na tom području.

Dr. Jakopović izlaže na 2. regionalnom onkološkom kongresu u Budvi o tretmanu raka ekstraktima ljekovitih gljiva

Na kongresu je sudjelovao i dr. sc. Ivan Jakopović, osnivač tvrtke Dr Myko San – Zdravlje iz gljiva. Uz sudjelovanje u raspravama, održao je i zapaženo 45-minutno izlaganje na temu „Tretman raka s ekstraktima iz ljekovitih gljiva“. U njemu je prikazao glavne rezultate znanstvenih istraživanja antitumorskih svojstava ekstrakata iz ljekovitih gljiva, kao i tri kohortne humane studije. One su pokazale značajne pozitivne učinke ljekovitih gljiva kod oboljelih od karcinoma dojke, karcinoma debelog crijeva i karcinoma pluća. Ukazao je i na velike potencijale suradnje ove grane prirodne medicine i standardnih onkoloških tretmana.

Skini prezentaciju

Prezentaciju je dopušteno koristiti samo za osobne potrebe.

<natrag na vijesti>