Rak dojke: pomoć u liječenju ekstraktima ljekovitih gljiva

Vrijeme čitanja: 3 minute

Rak dojke: liječenje i “alternativa”

Tvari iz nekih gljiva neškodljivo zaustavljaju rast i širenje tumora, olakšavaju podnošenje kemoterapije i zračenja, te povećavaju 5-godišnje preživljenje kod metastatskog raka dojke za preko 40%

Unatoč svim naprecima u medicini, borba protiv raka nije ni izdaleka gotova. Standardne onkološke terapije (kirurgija, kemoterapija i zračenje) skromno povećavaju preživljenje – uz ozbiljnu toksičnost i pogoršanje kvalitete života. Nema revolucije u liječenju raka, a svjedoci smo prave epidemije svih oblika raka.

Rak dojke najčešći je tumor kod žena. I kod nas je u porastu, a po smrtnosti smo iznad prosjeka Europske unije. Liječenje raka dojke temelji se na ranoj dijagnozi – ako se otkrije u ranoj fazi, pacijenti imaju odlične izglede za oporavak. Karcinom dojke gotovo ne reagira na kemoterapiju i kod metastatske bolesti prognoza je vrlo loša.

rak dojke liječenje standardnim onkološkim metodama
Da li je ovo dovoljno? Postoji li prirodni i neškodljiv način da se poveća šansa u borbi protiv raka dojke?

Rak dojke: liječenje prirodnim sredstvima

Velika većina pacijenata s rakom dojke koristi i komplementarnu/alternativnu terapiju raznim dijetetskim preparatima kako bi poboljšali svoje šanse. Mnoga znanstvena istraživanja su dokazala da najbolje rezultate daje korištenje ljekovitih gljiva. Beta glukani i druge ljekovite tvari iz ljekovitih gljiva zaustavljaju rast tumora i smanjuju ga. Ti se učinci obično brže i lakše postižu uz onkološko liječenje, ali su mogući i nezavisno.

rak dojke liječenje ekstrakti ljekovitih gljiva Dr Myko San ispitani na ljudima
Proizvodi poduzeća Dr Myko San su najviše istraživani ekstrakti ljekovitih gljiva na svijetu. Mogu pomoći i Vama – obratite nam se!

Istraživanje: ekstrakti gljiva pomažu oboljelima od raka dojke

To je potvrđeno i u istraživanju ekstrakata ljekovitih gljiva Dr Myko San na 89 pacijenata s karcinomom dojke. Oni su koristili velike doze ekstrakata, u prosjeku tokom 70 dana, nakon čega je njihovo zdravstveno stanje praćeno tokom 5 godina. Kod većine pacijenata u studiji primarni tumor nije bio operativno odstranjen, te su bili u posljednjem, proširenom stadiju bolesti.

Rak dojke liječenje i mikoterapija metastatske bolesti

Metastatski rak dojke (stadij 4) – nakon širenja u mozak, kosti, pluća ili jetru – smatra se neizlječivim. Međutim, napretci u istraživanjima i nove tehnologije – uz odličnu njegu i podršku – omogućavaju da sve više žena produlji svoj život i za nekoliko godina. Uglavnom se koristi palijativna kemoterapija („izgubili smo bitku sa bolesti, ali olakšajmo muke oboljelom“), s poboljšanjima u oko 1.5% slučajeva.

rak dojke liječenje ljekovite gljive povećavaju preživljenje
Pacijenti s rakom dojke: grupa koja je koristila i ljekovite gljive (plavi stupac) imala je za 42% bolju stopu 5-godišnjeg preživljenja od grupe koja je samo primala onkološko liječenje (crveni stupac).

Kod korisnika ekstrakata ljekovitih gljiva poboljšanja je bilo u 42%, a smanjivanja metastaza u 20% slučajeva. Ekstrakti ljekovitih gljiva povećali su 5-godišnje preživljenje metastatskog raka dojke sa 14 na 20%.

Rezultat je zapravo još i bolji. Zbog nedostatka domaćih podataka preživljenje smo usporedili sa američkim podacima, gdje mjerenje preživljenja počinje od dijagnoze. Mi smo počeli mjeriti od početka mikoterapije (obično 6-12 mjeseci nakon dijagnoze).

Ovo istraživanje je dokazalo da:

  • dugoročno korištenje velikih doza ekstrakata ljekovitih gljiva je potpuno neškodljivo, te ne utječe negativno na klasično liječenje raka dojke,
  • rezultira brzim poboljšanjem nakon započinjanja mikoterapije (ukoliko ona traje barem 40–60 dana),
  • smanjuje opasnost od širenja bolesti (metastaza),
  • učinak je ovisan o dozi, tj. veće doze i duža primjena daje bolje rezultate,

te da korisnici dugoročne intenzivne mikoterapije:

  • bolje podnose kemoterapiju,
  • imaju bolje opće stanje i kvalitetu života, te
  • žive dulje i imaju mnogo bolje stope preživljenja

nego oni koji primaju samo redovnu onkološku terapiju.

Vidi još:

Iskustva korisnika ljekovitih gljiva