Peta međunarodna konferencija o ljekovitim gljivama

Vrijeme čitanja: 3 minute

Peta međunarodna konferencija o ljekovitim gljivama

Peta međunarodna konferencija o ljekovitim gljivama održana je 5-8. rujna, 2009, u Nantongu u Kini. Sudjelovalo je preko 900 znanstvenika i stručnjaka (više od polovice bili su kineski uzgajivači zainteresirani za nove metode) iz 39 zemalja koji su, u obliku usmenih prezentacija i postera, prikazali rezultate 110 najnovijih istraživanja učinaka ljekovitih gljiva protiv raka, virusa (osobito HIV/AIDS, hepatitisa i drugih), za jačanje imuniteta… Međunarodna konferencija o ljekovitim gljivama predstavlja značajan korak na putu razvoja novih prirodnih lijekova iz gljiva.

Na konferenciji je aktivno sudjelovala i tročlana delegacija poduzeća Myko San. Dr. Ivan Jakopović predstavio je rezultate znanstvene studije o kratkoročnim i dugoročnim efektima Myko San preparata iz ljekovitih gljiva u 65 slučajeva raka pluća.

Powerpoint prezentacija: Myko San ljekovite gljive pomažu protiv raka pluća

Na konferenciji je ukazana posebna čast našoj kompaniji Myko San dodjelom mandata za organiziranje sljedeće 6. međunarodne konferencije o ljekovitim gljivama u Zagrebu, 2011. godine. Mi smo jedina europska kompanija kojoj je ukazana takva čast. Dr. Ivan Jakopović je, također, postao član Međunarodnog znanstvenog komiteta konferencija o ljekovitim gljivama.

Fotografije sa konferencije u Nantongu

Slijedi nekoliko fotografija sa konferencije u Nantongu:

ljekovite gljive međunarodna konferencija
Na 5. Međunarodnoj konferenciji o ljekovitim gljivama 2009. g. u Nantongu (Kina) sudjelovalo je preko 900 znanstvenika i stručnjaka iz 39 zemalja.
Dr. Ivan Jakopović, ljekovite gljive pomažu protiv raka pluća
Dr. Jakopović izložio je rezultate znanstvene studije upotrebe Myko San proizvoda iz ljekovitih gljiva protiv raka pluća. Studija je obuhvatila 65 pacijenata s 4 tipa uznapredovalog raka pluća – mikrocelularni, adenokarcinom, planocelularni i makrocelularni. Pacijenti koji su dugo koristili velike doze Myko San proizvoda živjeli su znatno dulje i sa boljom kvalitetom života u odnosu na pacijente s ovakvim karcinomima pluća samo sa službenom onkološkom terapijom (usporedba sa američkim podacima o preživljavanju za taj period, koji su značajno bolji od europskih).
ljekovite gljive istrazivaci Ivan Jakopović i ST Chang
Prof. Shu Ting Chang i Dr. Ivan Jakopović, na štandu kompanije Dr Myko San na 5. međunarodnoj konferenciji o ljekovitim gljivama (Nantong, NR Kina, 2009). Prof. Chang je jedan od vodećih svjetskih znanstvenika i promotora upotrebe ljekovitih gljiva i jedan od pokretača svjetskih znanstvenih konferencija o ljekovitim gljivama.
istraživač koji je otkrio djelovanje Hericium erinaceus ljekovite gljive protiv neurodegenerativnih bolesti prof. Kawagishi sa dr. Ivanom Jakopovićem
Prof. Hirokazu Kawagishi i Dr. Jakopović, na štandu kompanije Dr Myko San na 5. međunarodnoj konferenciji o ljekovitim gljivama (Nantong, NR Kina, 2009). Prof. Kawagishi je vodeći istraživač ljekovitih svojstava gljive Hericium erinaceus. Otkrio je aktivne tvari u toj gljivi – erinacine i hericenone – te laboratorijski i klinički dokazao njihovu visoku učinkovitost protiv neurodegenerativnih bolesti.
Ganoderma lucidum Reishi najbolje ljekovite gljive protiv raka skulptura
Skulpture prikazuju dva znamenita starokineska liječnika i ljekovitu gljivu Ling zhi, tj. Ganoderma lucidum ili reishi, “kinesku gljivu besmrtnosti”.
ganoderma lucidum reishi ljekovita gljiva Neven Jakopović Myko San
Neven Jakopović ispred skulpture ljekovite gljive Ganoderma lucidum (reishi), u parku organizatora konferencije.
konferencija ljekovite gljive Boris Jakopović laboratoriji
Boris Jakopović pri razgledavanju postrojenja domaćina konferencije IMMC5 u Nantongu, kineske kompanije Alphay.
Dr. Jakopović ljekovite gljive plaketa zahvale
Dr. Ivan Jakopović prima zahvalnicu povodom pristupanja u međunarodni znanstveni komitet konferencija IMMC.
Ivan Jakopović, ST Chang, Solomon Wasser ljekovite gljive konferencija znanstvenici
Pokretači međunarodnih konferencija o ljekovitim gljivama S.T. Chang i S.P. Wasser, te Dr. Jakopović i Liu Zi Qiang (glavni tajnik konferencije) na zatvaranju konferencije u Kini.
Dr Jakopović Hrvatska domaćin IMMC6
Dr. Ivan Jakopović predstavlja Hrvatsku i Zagreb kao domaćina 6. međunarodne konferencije o ljekovitim gljivama u rujnu 2011. godine.
Dr. Ivan Jakopović Myko San slavni istraživači ljekovitih gljiva
Završni pozdrav najuglednijih znanstvenika za ljekovite gljive i njihovu primjenu.

<natrag na vijesti>